Проф. д-р Костадин Ангелов не е просто народен представител, за

...
 Проф. д-р Костадин Ангелов не е просто народен представител, за
Коментари Харесай

В Лясковец подкрепиха проф. Костадин Ангелов и д-р Ивелина Гецова

 _2024 izbori_v013

 

Проф. доктор Костадин Ангелов не е просто депутат, за нас той е другар и човек, на който можем да разчитаме за всякаква помощ.

 

Това обявиха поданици на Лясковец, посрещайки лидера на листата на ГЕРБ-СДС проф. Ангелов и доктор Ивелина Гецова, която е на четвърто място измежду претендентите за народни представители на обединението.


Здравеопазването бе измежду главните тематики на диалозите по време на срещата в прилежащия на Велико Търново град. На въпрос какво е планувано за привличането на млади лекари и медицински сестри в лечебните заведения проф. Костадин Ангелов отговори, че работещият механизъм е посредством така наречен тристълбово финансиране. С финансиране от три страни – от общините, страната и лечебните заведения, могат да бъдат арестувани и привличани млади експерти и това към този момент реализираме с лечебните заведения във Велико Търново и Свищов. Целта ни е това да се случи и в лечебното заведение в Горна Оряховица, където се лекуват най-често пациентите от Лясковец, сподели още проф. Ангелов.


Паралелно с това, ГЕРБ-СДС има създаден механизъм за основаването на мобилни медицински екипи, които да са оборудвани с всичко належащо за качествени и навременни здравни услуги за хората, изясни проф. доктор Костадин Ангелов.


Обучението на медицински сестри и на лекарски асистенти /фелдшери/ е различен от акцентите в програмата на ГЕРБ. Вече се водят диалози да бъде уголемен Филиалът за медицински сестри и акушерки към МУ във Велико Търново и в него да се образоват и лекарски асистенти. Нужните законодателни промени също ще бъдат признати, акцентира лидерът на листата на ГЕРБ-СДС. Освен, че ще бъдат помощници на незабавните медици, лекарските асистенти ще са извънредно потребни за хората от дребните обитаеми места и в района на Лясковец, сподели проф. Ангелов.


Хората благодариха на доктор Ивелина Гецова, която през петте мандата като кмет съумя да трансформира Лясковец и общината в развито място за живеене. Благодарение на нейните старания и със средства, обезпечени от държавните управления на ГЕРБ, в града има съвременно и европейско читалище. Децата и внуците на лясковчани учат в обновеното с над 8 млн. лева учебно заведение „ Максим Райкович ”. „ Доволни сме и от ремонтираните улици, паркове, детски площадки, споделиха още лясковчани. Всичко това в последните три години прекъсна, време е да бъде комплициран завършек на политическите опити и страната да има устойчиво ръководство в лицето на ГЕРБ-СДС “, единомислещи бяха хората.


Самата доктор Ивелина Гецова е посветила съвсем 30 години от живота си на локалната власт. Споделя, че най-трудно за общините е било точно при ръководството на Кирил Петков и „ Промяната “ – страната освен не чуваше кметовете и гласа на хората, само че и намерено воюваше с тях – забавени бюджети, липса на финансиране за общински планове и на фона на това – бухалка от страна на Министерството на финансите. „ Въпреки всичко, устояхме и успяхме да осъществяваме плановете за Лясковец “, споделя доктор Ивелина Гецова.


На последните кметски избори през м. година тя се отдръпна от поста, като стимулира решението си с това, че в локалната власт би трябвало да има промяна на поколенията. Д-р Гецова остана да работи като общински консултант.
Дори в сегашния мандат на локалната власт идните вложения в Лясковец още веднъж се случат с помощта на ГЕРБ, безапелационна е доктор Гецова. И изяснява, че Община Лясковец подписа няколко съглашения по бюджета, признат през 2024 година, най-много поради ГЕРБ и на ултиматума, който сложи Бойко Борисов при приемането на Закона за държавния бюджет. А точно - да бъдат финансирани настояванията, подадени от общините.


Новите планове са готови точно от доктор Ивелина Гецова и екипа й – за водопроводи в Джулюница, Драгижево и Козаревец, за реорганизация на пътя Лясковец - Честово, за ремонт на читалището в Драгижево и за втория корпус на учебно заведение „ Максим Райкович ”, изброява доктор Гецова.
Д-р Гецова споделя, че една от задачите й като депутат ще бъде, въз основата на огромния опит, който има, да работи за това да не бъде прекъсвана връзката сред локалната власт, родните депутати и представителите ни в Европарламента. Всеки кмет е подложен пред сложната задача да съчетава привличането на европейските средства, с които да прави атрактивна своята община, и провеждането на политики за дълготрайно развиване на района си, за основаване на стопански профил, на действия, които да носят принадена стойност. Именно по тази причина е нужна ясна връзка сред кметове, народни представители и евродепутати при договарянето на програмните интервали, показва доктор Ивелина Гецова.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР